Tollhegytészta csípős mártásban

Penne all'arrabbiata

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Tollhegytészta csípős mártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db szárított peperoncino
50 dkg érett paradicsom
50 dkg penne
5 dkg frissen reszelt pecorino sajt
2 evőkanál vaj
10 dkg szalonna
2 gerezd fokhagyma
1 csokor vágott petrezselyemzöld
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot meghámozzuk, átpasszírozzuk. Nagyobb serpenyőben, a forró vajon üvegesre pároljuk a megtisztított-összevágott hagymát, fokhagymát és a szalonnát. Belekeverjük a paradicsomot, a szétmorzsolt peperoncinót, sót, borsot. Hagyjuk csendesen főni.

2. Bő, sós vízben a pennét, tollhegytésztát éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük.

3. A megfőtt tésztát belekeverjük a mártásba. A petrezselyemmel és a pecorino sajttal megszórva tálaljuk.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Tollhegytészta csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2050 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tollhegytészta csípős mártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+