Rigatoncini babpürével

Rigatoncini con maccu di fave

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Rigatoncini babpürével
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg nagy szemű szárazbab
35 dkg rigatoni
½ db zellergumó
1 db paradicsom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakán át vízbe áztatjuk. Másnap, friss vízben, a megtisztított, összevágott zellerrel és paradicsommal együtt megfőzzük.

2. A rigatoncinit, a rövid csőtésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük.

3. Amikor a bab szétfőtt, pürésítjük, és hozzáadjuk a tésztát. Az étel ne legyen túl folyékony. Sok olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.

Közepesen testes, száraz, kevésbé csersavas vörösbor
Rigatoncini babpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1632 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Rigatoncini babpürével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon