Tarantói kagylótál

Zuppa di cozze alla tarantina

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Tarantói kagylótál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg érett paradicsom
1 gerezd fokhagyma
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
¼ db peperoni
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint pirított fehérkenyér

Elkészítés:

1. A kagylókat lekeféljük, folyó víz alatt megmossuk. Mélyebb edényben, a forró olajban megpároljuk a csípős peperoncino paprikát és az egész fokhagymát, majd kivesszük őket.

2. A serpenyőbe tesszük a meghámozott, kimagozott, apróra vágott paradicsomot. 10 percig csendesen forraljuk, majd hozzáadjuk a kagylókat. Nagy lángon addig pároljuk, amíg a kagylóhéjak kinyílnak. A zárt kagylókat kidobjuk.

3. A borral besűrítjük. Végül a vágott fokhagymát is hozzáadjuk, sózzuk, borsozzuk. A pirított kenyérrel, forrón tálaljuk.

Tarantói kagylótál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1578 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tarantói kagylótál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
pinterest