Főtt tészta zsemlemorzsával

Strascinati con la mollica

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Főtt tészta zsemlemorzsával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg zsemlemorzsa
40 dkg orecchiette
2 db sózott szardella
4 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt bors

Elkészítés:

1. A szardellát szálkátlanítjuk, megmossuk, darabokra vágjuk.

2. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a szardellát és a zsemlemorzsát. Megszórjuk frissen őrölt borssal, jól összekeverjük.

3. A strascinati vagy orecchiette tésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük, lecsepegtetjük, és a szardellás zsemlemorzsához hozzáöntjük. Óvatosan összekeverjük, forrón tálaljuk.

Főtt tészta zsemlemorzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1787 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Főtt tészta zsemlemorzsával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+