Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és peperoncinóval

Spaghetti aglio, olio e peperoncino

Elkészítési idő: 25 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és peperoncinóval
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
3 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb peperoni
40 dkg spagetti
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld

Elkészítés:

1. Serpenyőben, a forró olívaolajban a megtisztított fokhagymát és a feldarabolt erős paprikát kicsit megpirítjuk, majd mindkettőt kivesszük az olajból.

2. Bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük a spagettit, leszűrjük, és előmelegített tálra rendezzük.

3. Ráöntjük a fűszeres olajat, megszórjuk a petrezselyemmel, lazán összekeverjük. Azonnal tálaljuk.

Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és peperoncinóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2635 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Spagetti fokhagymával, olívaolajjal és peperoncinóval
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon