Bárányhúsos ragu

Ragú d'agnello

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Bárányhúsos ragu
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg sovány bárányhús
2 db érett paradicsom
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
igény szerint húsleves
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst kis darabokra vágjuk, jól megsózzuk és borsozzuk, egy órán át pihentetjük.

2. Serpenyőben, a forró olajban a megtisztított fokhagymát a babérlevéllel megpároljuk. Amikor a fokhagyma színt vált, kivesszük. Beletesszük a serpenyőbe a bárányhúst, egyenletesen átsütjük. Felöntjük a borral, és hagyjuk besűrűsödni.

3. A húshoz adjuk az apróra vágott paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát, sót. Fedő alatt, kis lángon, kb. másfél órán át pároljuk. Néha megkeverjük, ha szükséges, forró húslevest öntünk rá.

Itáliában általában tésztákhoz, sugóként (mártásként) fogyasztják.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bárányhúsos ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2099 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Bárányhúsos ragu
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter