Szardellás és olajbogyós spagetti

Spaghetti alla puttanesca

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás és olajbogyós spagetti
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg spagetti
4 db sózott szardellafilé
15 dkg kimagozott fekete olajbogyó
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
3 dkg vaj
1 evőkanál sós lében eltett kapribogyó
5 nagyobb érett paradicsom
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardellából kimossuk a sót, a halfilét apróra vágjuk. A fokhagymát megtisztítjuk. Mélyebb serpenyőben felforrósítjuk az olajat, a halat a fokhagymával együtt kis lángon megpároljuk benne.

2. A paradicsomot meghámozzuk, kockákra vágjuk, a lecsepegtetett kapri- és az olajbogyóval együtt a szardellához adjuk. Megsózzuk, kb. 20 percig hagyjuk csendesen forrni.

3. A spagettit bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leöntjük róla a vizet, lecsepegtetjük, és előmelegített tálba tesszük. Ráöntjük a forró mártást, megszórjuk a petrezselyemmel. Átkeverjük, forrón tálaljuk.

Szardellás és olajbogyós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1428 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardellás és olajbogyós spagetti
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon