Bavette fuvaros módra

Bavette alla carrettiera

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Bavette fuvaros módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 dkg tokaszalonna
20 dkg friss vargánya
40 dkg bavette
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 kevés húsleves
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a tonhalat lecsepegtetjük, darabokra tépkedjük. A gombát és a fokhagymát megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk. Az olajat serpenyőben felforrósítjuk, a szalonnacsíkokat és a fokhagymát üvegesre pároljuk benne.

2. Hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, majd kis lángon kb. 10 percig pároljuk. Felöntjük néhány kanál húslevessel, belekeverjük a tonhalat.

3. A vékony, hosszú, szögletes bavette tésztát bő, sós vízben éppen csak puhára (al dente) főzzük, leszűrjük. Nagyobb tálalótálban összekeverjük a szósszal.

A reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Bavette fuvaros módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1740 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Bavette fuvaros módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook