Daragaluska római módra

Gnocchi di semolino alla romana

Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
20 dkg búzadara
8 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg vaj

Elkészítés:

1. A tejet nagyobb fazékban felforraljuk, lassan beleszórjuk a darát, közben fakanállal folyamatosan keverjük. 15 -20 percig főzzük, majd levesszük a tűzről.

2. Egy csészében néhány kanál tejjel felverjük a két tojássárgáját. Mielőtt a dara kihűl, a vaj felét és a felvert tojássárgáját hozzáadjuk. Közben állandóan keverjük, hogy a tojás ne dermedjen meg. A darát nedves tálcára öntjük, kb. 1 cm vastag réteggé kisimítjuk. Néhány órán át állni hagyjuk.

3. Felhasználáskor sima munkafelületre borítjuk a darát, vékony szélű pohárral kis, kerek lapokat szúrunk ki belőle. Kézzel kissé összegyúrjuk, és a gnocchikat kivajazott hőálló tálba egymás mellé helyezzük.

4. Olvasztott vajjal megcsepegtetjük, 180 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük. A reszelt parmezán sajttal megszórva tálaljuk.

Daragaluska római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1602 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Daragaluska római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon