Spagetti amatricei módra

Spaghetti all'amatriciana

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Spagetti amatricei módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg sovány sonka
35 dkg paradicsom
40 dkg spagetti
1 evőkanál olívaolaj
1 db peperoni
5 dkg reszelt pecorino sajt
vagy
5 dkg reszelt parmezán sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és a kockákra vágott sonkát átpirítjuk rajta.

2. Hozzáadjuk a meghámozott, felkockázott paradicsomot meg a peperoncinót, vagyis az erős paprikát, további 10 percig pároljuk, majd a peperoncinot kidobjuk.

3. Bő, enyhén sós vízben a spagettit éppen csak puhára (al dente) főzzük, leöntjük róla a vizet, hagyjuk kissé megszikkadni.

4. Ráöntjük a mártást, és a pecorino vagy parmezán sajttal tálaljuk.

Spagetti amatricei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Spagetti amatricei módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista