Zöldcitromlikőr

Liquore di limette

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zöldcitromlikőr
Adag: 1 adag
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db zöldcitrom leve
4 db zöldcitrom héja, Julienre vágott
10 dl forró víz

Elkészítés:

1. A citromhéjat gyufaszál vékonyságú csíkokra vágjuk, és hét napig egy sötét helyen az alkoholban érleljük.

2. Felhasználáskor a cukrot belekeverjük a forrásban lévő vízbe, feloldjuk. Hozzáadjuk a zöldcitrom levét, hagyjuk kihűlni.

3. Az alkoholt szűrőn keresztül a cukros vízbe öntjük, a héjakat kidobjuk. A kész likőrt szűrőpapíron keresztül palackokba töltjük.

Zöldcitromlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2275 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Zöldcitromlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
ételfotó