Citromlikőr

Liquore di limoni

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Citromlikőr
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db friss, héja citrom
4 és fél dl forró víz

Elkészítés:

1. A citromhéjakról lefejtjük a fehér részt, és gyufaszál vékonyságúra vágjuk.

2. Az alkoholban, 6 napig sötét helyen érleljük. Felhasználáskor a forrásban lévő vízben a cukrot felolvasztjuk. Hagyjuk kihűlni.

3. Kivesszük a citromhéjakat az alkoholból, és két napra hozzáadjuk a cukros vízhez, majd kidobjuk a héjakat.

4. Hozzáadjuk az alkoholt, a likőrt néhányszor átszűrjük, majd palackokba töltjük.

Citromlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1233 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Citromlikőr
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+