Göngyölt kardhal paradicsommártásban

Pesce spada alla ghiotta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt kardhal paradicsommártásban
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg szeletelt kardhal
20 dkg passzírozott paradicsom
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
3 evőkanál kapribogyó
1 db peperoni
10 dkg kimagozott, apróra vágott fekete olajbogyó
25 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál olívaolaj
kevés forrásban lévő víz
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A paradicsomot átpasszírozzuk, a bazsalikomlevelekkel sűrűre befőzzük, megsózzuk, állni hagyjuk.

2. A zsemlemorzsát, a felaprított olajbogyót és peperoncinót, a kapribogyót, a petrezselymet kevés vízzel összeforraljuk. Megsózzuk, egyenletesen elterítjük a halszeleteken, feltekerjük, a roládokat fogvájóval rögzítjük, majd a forró olajban kisütjük.

3. A paradicsommártást a halra merjük, összeforraljuk. Melegen tálaljuk.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Göngyölt kardhal paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 592 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Göngyölt kardhal paradicsommártásban
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek