Göngyölt kardhal

Involtini di pesce spada

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Göngyölt kardhal
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg párolt, darabolt kardhal
60 dkg szeletelt kardhal
12 szem kimagozott, összevágott fekete olajbogyó
6 dkg zsemlemorzsa
5 dkg frissen reszelt caciocavallo sajt
ízlés szerint babérlevél
igény szerint karikára vágott hagyma
A salsa salmoriglióhoz:
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 maréknyi apróra vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál forró víz
1 dl olívaolaj
1 kávéskanál összevágott oregánó
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
ízlés szerint összevágott kapribogyó

Elkészítés:

1. A kardhalszeleteket egy márványdeszkán óvatosan kiklopfoljuk. A gőzben párolt kardhalhúst feldaraboljuk, összekeverjük a reszelt sajttal, a zsemlemorzsával és az összevágott olívabogyóval. A halszeletekre helyezzük, felgöngyöljük.

2. A tekercseket a hagymakarikákkal és a babérlevéllel váltakozva nyársra fűzzük, faszénparázson meggrillezzük.

3. Közben a salsa salmoriglióval többször beecseteljük. Ehhez a mártáshoz a forró vizet összekeverjük az olívaolajjal és összevágott hozzávalókkal és a fűszerekkel.

Elegáns és száraz, lendületes savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Száraz rozé illik hozzá.
Göngyölt kardhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 793 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Göngyölt kardhal
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél