Méz ricottával

Miele e ricotta

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Méz ricottával
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 dl folyékony méz
5 db tojás
50 dkg áttört ricotta
1 evőkanál reszelt citromhéj
5 dkg apróra vágott kandírozott gyümölcs
1 csipet fahéj
A formához:
igény szerint vaj

Elkészítés:

1. A friss ricottát átpasszírozzuk, tálba tesszük. Hozzáadunk két tojást és még három tojássárgáját, a mézet, a fahéjat, az apróra vágott kandírozott gyümölcsöt, a citrom héját.

2. A megmaradt tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a marsala borral együtt lazán a többi hozzávalóhoz keverjük.

3. A masszát kivajazott tűzálló formába öntjük, 150 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.

Méz ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1907 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Méz ricottával
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek