Birkahúsos egytál

Pignata di pecora

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Birkahúsos egytál
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg kockára vágott disznósajt
30 dkg tisztított, kockára vágott burgonya
20 dkg tisztított, kockára vágott paradicsom
30 dkg tisztított, finomra vágott vöröshagyma
100 dkg konyhakész, kockára vágott birkahús
1 pohár víz
5 dkg reszelt pecorino sajt
1 szál tisztított, finomra vágott szárzeller
1 gerezd tisztított, összevágott fokhagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A húst megmossuk, leszárítjuk, nagy kockákra vágjuk. Nagyobb edényben, forró olajon a húst és a megtisztított-összevágott fokhagymát megpirítjuk.

2. A többi zöldséget megtisztítjuk, a hagymát és a zellert finomra, a paradicsomot, a burgonyát és a disznósajtot kockákra vágjuk.

3. Az egészet a bárányhúshoz adjuk, sózzuk, borsozzuk, ráöntünk egy pohár vizet.

4. Lefedjük, és a húst közepes lángon kb. másfél óra alatt puhára pároljuk. A pecorino sajttal megszórva, forrón tálaljuk.

Birkahúsos egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1837 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Birkahúsos egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
recept beküldése