Borjúszelet római módra

Saltimbocca alla romana

Elkészítési idő: 40 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Borjúszelet római módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 szelet borjúhús
8 szelet nyers sonka
7 evőkanál száraz fehérbor
vagy
7 evőkanál marsala bor
8 szál zsályalevél
5 dkg vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A húst leöblítjük, leszárítjuk. Mindegyik szeletre egy szelet sonkát, egy-két zsályalevelet helyezünk, fogvájóval a húshoz rögzítjük.

2. Nagyobb serpenyőben a vajat felhevítjük, és a hús mindkét oldalán kissé megsütjük benne. Ráöntjük a bort, sóval, borssal ízesítjük. Hagyjuk csendesen forrni, amíg a hús megpuhul (6-8 perc).

3. Tálra rendezzük, eltávolítjuk a fogvájókat. A pecsenyelevet egy evőkanál vízzel összeforraljuk, és a húsra öntve tálaljuk.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Borjúszelet római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2075 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Borjúszelet római módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon