Citrom- és narancssörbet

Elkészítési idő: 20 perc Munkaidő: 15 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Citrom- és narancssörbet
Adag: 1 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db citrom
vagy
1 db narancs
6 dl víz
1 és ¼ dkg kristálycukor

Elkészítés:

1. A cukorból a vízzel sűrű szirupot főzünk, ha már mézszerűen vastag, levesszük a tűzről, és néhány perc múlva keverni kezdjük.

2. Ha már teljesen kifehéredett, krémszerű a massza, hozzáadjuk a citrom vagy a narancs megszűrt levét és lereszelt héját.

3. Összekeverjük és üvegbe tesszük. Ha kihűlt, lezárjuk, gőzölni nem kell.

Citrom- és narancssörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1844 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
Citrom- és narancssörbet
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Télire finomat
Télire finomat
(Kossuth Kiadó, 1993)

A nyári és kora őszi hónapok ontják a sok zamatos és vitamindús gyümölcsöt, zöldségfélét. Érdemes a sok finomságból télire is megőrizni valamennyit. A két és félszáz receptet tartalmazó könyvecske különféle befőttek,... bővebben...
google+