Csigatésztás zöldségleves urbinói módra

Lumachelle all'urbinate

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 30 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Csigatésztás zöldségleves urbinói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 szál közepes méretű sárgarépa
¼ fej káposzta
30 dkg paradicsom
30 dkg csigatészta
10 dkg reszelt parmezán sajt
2 db salsicce
2 db csirkemáj
6 dkg vaj
10 dl húsleves
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított sárgarépát kis kockákra, a káposztát csíkokra vágjuk. A salsiccét, vagyis a kolbászt kivesszük a héjából, durvára daraboljuk. A csirkemájat apróra vágjuk. Az egészet a felforrósított vajban megsütjük, majd hozzáadjuk a meghámozott, kockákra vágott paradicsomot. Kis lángon addig hagyjuk csendesen forrni, amíg a mártás besűrűsödik. Beleöntjük a húslevest, sózzuk, borsozzuk.

2. A csigatésztát beletesszük a levesbe, és éppen csak puhára (al dente) főzzük. Tálalás előtt megszórjuk a reszelt parmezán sajttal.

Tyúkhúsalaplé

Kép nélkül
75 dkg tyúkhús
1 szál szárzeller
1 db durvára vágott vöröshagyma
1 db durvára vágott sárgarépa
6 szem bors
4 liter víz

1. Levesnek való tyúk csontját és nyesedékét apróra vágjuk, és a vöröshagymával, sárgarépával és szárzellerrel, borssal, bouquet garnival fazékba tesszük (1. kép). Felöntjük a vízzel.

2. Felforraljuk, és a levet 2-3 órán át lassan főzzük. A felszínéről közben lemerjük a habot. A levet tiszta edénybe átszűrjük (2. kép), és hagyjuk kihűlni.

3. A levet egy éjszakára hideg helyre tesszük, és a megdermedt zsírt leszedjük a tetejéről (3. kép). Ha nincs időnk a hűtésre a zsírt konyhai papírtörlővel is leitathatjuk róla. 1,5-2,0 liter lesz belőle.

Csigatésztás zöldségleves urbinói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1913 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Csigatésztás zöldségleves urbinói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
ételfotó