Kalácskarika
Ciaramicola
Elkészítési idő:
100 perc
Munkaidő: 40 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Elkészítés:
1. A lisztet, a zsiradékot, a cukrot, a tojásokat, a citromhéját és az élesztőt jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, kb. 30 percig kelni hagyjuk.
2. Egy sütőlapot kizsírozunk, a tészta háromnegyed részéből nagy karikát formázunk. A maradékból két rudat sodrunk, keresztben ráhelyezzük a kalácskarikára. 200 °C-ra előmelegített sütőben középső bordamagasságon, kb. 30 percig sütjük.
3. A tojásfehérjét keményre felverjük, belekeverjük a porcukrot. Ezzel a mázzal bekenjük a kész kalácsot, és megszórjuk a porccukorral és/vagy színes cukordarabokkal.