Kalácskarika

Ciaramicola

Elkészítési idő: 100 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Kalácskarika
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg búzaliszt
3 db tojás
10 dkg vaj
vagy
10 dkg zsír
½ db citrom reszelt héja
2 és fél dkg friss élesztő
10 dkg porcukor
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A lisztet, a zsiradékot, a cukrot, a tojásokat, a citromhéját és az élesztőt jól összedolgozzuk. A tésztát letakarjuk, kb. 30 percig kelni hagyjuk.

2. Egy sütőlapot kizsírozunk, a tészta háromnegyed részéből nagy karikát formázunk. A maradékból két rudat sodrunk, keresztben ráhelyezzük a kalácskarikára. 200 °C-ra előmelegített sütőben középső bordamagasságon, kb. 30 percig sütjük.

3. A tojásfehérjét keményre felverjük, belekeverjük a porcukrot. Ezzel a mázzal bekenjük a kész kalácsot, és megszórjuk a porccukorral és/vagy színes cukordarabokkal.

Kalácskarika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2527 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Kalácskarika
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek