Mandulás rétes

Serpentone delle monache

Elkészítési idő: 110 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Mandulás rétes
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db alma
5 dkg mazsola
10 dkg darabolt mandula
5 dkg darabolt dió
5 evőkanál desszertbor
5 dkg darabolt fenyőmag
5 evőkanál fehérbor
40 dkg búzaliszt
ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

1. A szilvát és a fügét felvágjuk. A mazsolával, a magokkal, a cukor felével, az olívaolaj felével és a vino santóval (fehérbor) összekeverjük.

2. A maradék cukorból, olajból és a lisztből tésztát készítünk, amit rövid ideig pihentetünk. A tésztát vékony téglalappá kinyújtjuk, elosztjuk rajta a felszeletelt almát meg a mandulás keveréket.

3. Feltekerjük, megkenjük a tojássárgájával. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. Megszórjuk porcukorral.

Mandulás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1085 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Mandulás rétes
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja