Sült töltött ponty

Regina in porchetta

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült töltött ponty
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 db 120 dkg-os ponty
4 gerezd fokhagyma
vagy
1 evőkanál édesköménymag
2 ág friss rozmaring
½ db citrom leve
½ pohár olívaolaj
1 db citrom
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A ponty pikkelyeit lekaparjuk, majd kibelezzük, a halat megmossuk.

2. A sonkát a köménymaggal, a megtisztított fokhagymával és a rozmaringlevelekkel húsdarálón ledaráljuk.

3. A pontyot megtöltjük a masszával, tűzálló tálba fektetjük.

4. Ha marad töltelék, rásimíthatjuk a halra. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük, közben a citromlé-olaj keverékével kevergetjük. A végén sózzuk, borsozzuk. Citromszeletekkel tálaljuk.

Tengeri kijárata ugyan nincs Umbriának, ettől azonban még kerül hal az asztalokra. Az országrészt ugyanis sok folyó szeli át, és tavakban is gazdag. A Trasimeno-tó például, mely Itália egyik legnagyobb tava. Az Alpoktól délre eső területek közül a legkövérebb pontyok is élnek.
Száraz rozé illik hozzá.
Sült töltött ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2954 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült töltött ponty
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja