Fekete torta

Barozzi-torta, Torta barozzi, Torta nera

Adag: 1 tortaforma
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
15 dkg vaj
másfél dl Sassolino
15 dkg búzaliszt
1 db tojás
ízlés szerint
A töltelékhez:
10 dkg kakaópor
3 evőkanál instant/nes kávé
4 db tojás
20 dkg hámozott mandula
másfél dl ánizslikőr
1 db citrom reszelt héja

Elkészítés:

1. A töltelékhez megpirítjuk a mandulát, apróra vagdaljuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgáját a cukorral habosra keverjük. Fokozatosan hozzáadjuk a kakaó meg a kávéport, a citrom héját, a sassolinót, vagyis az ánizslikőrt. A tojáshabot óvatosan a masszához kanalazzuk, azután pihentetjük.

2. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 15 percig pihentetjük. Egy kizsírozott tortaforma alját és széleit kibéleljük a kinyújtott tésztával, kissé érjen túl a sütőforma szélein. Beletöltjük a mandulás keveréket, a széleit betakarjuk a tésztával 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 40 percig sütjük.

Fekete torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2427 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Fekete torta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
facebook