Sertésláb lencsével

Zampone e lenticchie

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 20 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sertésláb lencsével
Adag: 4-6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db főtt sertésláb
30 dkg lencse
4 szál zsályalevél
1 ágacska rozmaring
2 gerezd fokhagyma
1 kisebb peperoni
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint
néhány szál zellerlevél

Elkészítés:

1. Az előfőzött sertéslábat fazéknyi hideg vízben felforraljuk, majd kis lángon 20 percig hagyjuk csendben forrni (Hacsak nincs más előírás a hús csomagolásán).

2. Közben a lencsét a zöld fűszerekkel, a zellerlevelekkel, a megtisztított fokhagymával, a félbevágott paradicsommal és a kicsumázott erős paprikával hideg vízben feltesszük főni, és addig hagyjuk forrni, amíg a hozzávalók megpuhulnak (kb. 20 perc).

3. A fűszereket, és a fokhagymagerezdeket kidobjuk. A lencsét az olívaolajjal, sóval és borssal ízesítjük.

A készre főzött sertéslábat felszeleteljük, és a lencsével tányérokra rendezzük.

A recept eredetileg castelluccio lencsével készül.
Készíthetjük kövér, friss sertéscsülökkel is. A friss csülköt három-négy órán át kell csendes forralással főzni.
Sertésláb lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1663 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sertésláb lencsével
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon