Báránypecsenye

Stufato d'agnello

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Báránypecsenye
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 db apró, hámozott burgonya
4 nagyobb tisztított, apróra vágott burgonya
80 dkg konyhakész, darabolt báránylapocka
vagy
80 dkg konyhakész, darabolt báránycomb
2 evőkanál vágott petrezselyemzöld
3 szál tisztított, apróra vágott sárgarépa
2 evőkanál vaj
2 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
igény szerint balzsamecet
igény szerint húsleves

Elkészítés:

1. A bárányhúst gondosan megtisztítjuk, leöblítjük, kis darabokra vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk. Serpenyőben a vajat felforrósítjuk, a hagymát megpároljuk benne. Beletesszük a húst, jól átsütjük.

2. Megtisztítjuk a nagy burgonyát és a sárgarépát, apróra vágjuk. Mindkettőt a húshoz adjuk, állandóan kevergetve összepirítjuk, majd annyi levest öntünk rá, hogy az egészet ellepje. Felforraljuk, majd kis lángon csaknem puhára főzzük.

3. A meghámozott, megmosott apró burgonyákat kb. 60 perc múlva ugyancsak hozzáadjuk, és mindent puhára főzünk. A bárányragut rendezzük, megszórjuk a petrezselyemmel, mindegyik adagra kevés balzsamecetet csepegtetünk.

Marhahúsalaplé

Kép nélkül
150 dkg borjúcsont vagy
150 dkg marhacsont
1 szál apróra vágott póréhagyma
1 db apróra vágott szárzeller
2 evőkanál paradicsompüré
1 db negyedekre vágott hagyma
40 dl víz
6 szem bors
2 db apróra vágott sárgarépa

1. A marha- vagy borjúcsontot 230 C fokra melegített sütőben 40 percig pirítjuk. A sütési idő felénél hagymát, sárgarépát, póréhagymát és szárzellert adunk hozzá (1. kép).

2. Az egészet tiszta fazékba tesszük. Vizet, sűrített paradicsomot, bouquet garnit és adunk hozzá. 3-4 órán át főzzük, közben többször lemerjük a tetejét (2. kép).

3. A levet adagonként finom lyukú szűrőn tálba öntjük (3. kép). A szilárd hozzávalókat merőkanállal kissé kinyomkodjuk. Utána hűtőszekrénybe tesszük.

Báránypecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2653 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Báránypecsenye
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek