Párolt babostál
Fave stufate



Elkészítés:
1. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A babot megtisztítjuk, kifejtjük. A szalonnát vagy a zsírt serpenyőben felforrósítjuk, öt percig pároljuk benne a hagymakarikákat. A babot hozzáadjuk, sóval és borssal fűszerezzük.
2. A mortadellát kis kockákra vágjuk, beletesszük a babba. Felöntjük a csirkelevessel, és fedő alatt a babot puhára pároljuk (kb. 20 perc).
3. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne, a babételt ezekre tálaljuk.
Csirkealaplé

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.
2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.
3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.
Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.