Párolt babostál

Fave stufate

Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 25 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Párolt babostál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
100 dkg friss, nagy szemű lóbab
2 fej tisztított, karikára vágott vöröshagyma
5 dkg kockára vágott mortadella
2 és fél dl csirkehúsleves
10 dkg vaj
4 szelet szikkadt kenyér
2 és fél dkg szalonna
vagy
2 és fél dkg zsír
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A hagymát megtisztítjuk, felkarikázzuk. A babot megtisztítjuk, kifejtjük. A szalonnát vagy a zsírt serpenyőben felforrósítjuk, öt percig pároljuk benne a hagymakarikákat. A babot hozzáadjuk, sóval és borssal fűszerezzük.

2. A mortadellát kis kockákra vágjuk, beletesszük a babba. Felöntjük a csirkelevessel, és fedő alatt a babot puhára pároljuk (kb. 20 perc).

3. Nagy serpenyőben felforrósítjuk a vajat, és a kenyérszeletek mindkét oldalát aranybarnára pirítjuk benne, a babételt ezekre tálaljuk.

Csirkealaplé

Csirkealaplé
200 dkg darabolt csirkeaprólék
0.5 dl olaj
1 nagyobb fej vöröshagyma
100 dkg hasábokra vágott vegyes zöldség
20 dkg kelkáposzta
2 gramm szegfűbors
2 gramm fekete bors
1 ág zellerlevél vagy

1. Sós, hideg vízben feltesszük főzni a húst, a hagymát, a kelkáposztát, fűszereket, sót.

2. A zöldségeket megpirítjuk az olajon, majd a leveshez adjuk.

3. Lassan és hosszasan főzzük, majd leszűrjük.

Levesek, főzelékek és mártások készítésekor használjuk.

Párolt babostál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1517 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Párolt babostál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja