Gyúrt tészta alaprecept

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 30 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Gyúrt tészta alaprecept
Adag: 1 adag (6-8 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 db tojás
50 dkg búzaliszt
½ kávéskanál
A munkalap szórásához:
igény szerint liszt

Elkészítés:

1. A lisztet átszitáljuk. A közepébe mélyedést nyomunk, beletesszük a tojást és a sót.

2. A széleitől kezdve dolgozzuk össze, kb. 15 perc alatt jól alakítható masszává gyúrjuk.

3. Fóliába csomagoljuk, és 60 percen át pihentetjük.

4. Liszttel beszórjuk a munkafelületet, és a tésztát belisztezett sodrófával vékonyra kinyújtjuk, miközben folyamatosan forgatjuk, hogy minden oldalról egyenletesen vékonyodjon.

Gyúrt tészta alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1738 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Gyúrt tészta alaprecept
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista