Reggianói parajjal töltött tésztatorta

Erbazzone reggiano

Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
30 dkg búzaliszt
1 evőkanál olaj
6 és fél dkg olvasztott vaj
½ kávéskanál
igény szerint langyos víz
A töltelékhez:
100 dkg tisztított, apróra vágott paraj
vagy
100 dkg tisztított, apróra vágott mángold
2 és fél dkg vaj
5 dkg reszelt parmezán sajt
1 db tojás
1 gerezd tisztított, zúzott fokhagyma
1 evőkanál vágott petrezselyem
4 dkg kockára vágott füstölt sonka
4 evőkanál olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet átszitáljuk, a sóval és az olvasztott vajjal összegyúrjuk, amíg morzsálódó keveréket kapunk. Belegyúrjuk az olajat, és annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy a tészta sima és jól nyújtható legyen. Hűvös helyen pihentetjük.

2. A töltelékhez megmossuk a parajt (vagy a mángoldot), rövid ideig előfőzzük, jól lecsepegtetjük, apróra összevagdaljuk, vagy mixerben pépesítjük. Serpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, beletesszük a felkockázott sonkát, két percig kis lángon pároljuk. Hozzákeverjük a parajt, további két percig hagyjuk forrni. A petrezselymet és a megtisztított-összezúzott fokhagymát hozzáadjuk, két percig pároljuk, majd levesszük a serpenyőt a tűzről.

3. A tojást habosra verjük, a parmezán sajttal együtt a masszához keverjük, megsózzuk. A tészta kétharmadából vékony, kerek lapot nyújtunk. Egy 25 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olvasztott vajjal, majd az alját és a szélét befedjük a tésztával. Rátesszük a tölteléket, és a túllógó tésztát visszanyomkodjuk. A maradék tésztából kinyújtjuk a fedőlapot, a töltelékre helyezzük, és a széleit jól összenyomjuk. A tésztafedelet villával többször megszurkáljuk, bekenjük a maradék olvasztott vajjal. 200 °C-ra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.

Reggianói parajjal töltött tésztatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1475 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Reggianói parajjal töltött tésztatorta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj