Linzertortácskák

Cobelletti

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Linzertortácskák
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg vaj
1 pohár marsala bor
1 db tojás
50 dkg búzaliszt
igény szerint birsalmalekvár
igény szerint tej

Elkészítés:

1. A lisztet, a cukrot, a vajat kevés tejjel összegyúrjuk.

2. Ezután beledolgozzuk a tojást és a marsala bort.

3. A tésztát kb. 1 mm vékonyra kinyújtjuk, a forma méretére vágjuk.

4. A kisméretű, lapos süteményes formákat vajjal kikenjük. Kibéleljük a tésztával, a közepébe kevés lekvárt teszünk.

5. A maradék tésztából kiszúrunk minden formához egy tetőt. Ezekkel lefedjük a formákat, és a széleken összenyomjuk.

6. 200 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

Linzertortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1238 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Linzertortácskák
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
hírlevél