Tejben főtt habgolyók
Latte alla grotta, Sciumette, Tej barlangban



Elkészítés:
1. A tojást szétválasztjuk. A fehérjét két és fél dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejet egy edényben felforraljuk, kanállal nagyon lassan beleszaggatjuk a tojáshabot, aminek azonnal meg kell kocsonyásodnia.
2. Az így létrejövő habgolyókat egészen rövid ideig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, szűrőn lecsöpögtetjük.
3. A tejet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék cukrot, belekeverjük a lisztet és hagyjuk kihűlni.
4. Szétnyomjuk a pisztáciát, néhány percig főzzük kevés tejben, majd átpasszírozzuk. A tojássárgáját felverjük. fokozatosan a tej-liszt keverékhez adjuk.
5. Végül belekeverjük a pisztácia-pürét. A krémet forró vízfürdőben visszatesszük a tűzre, és kis lángon kissé besűrítjük. Közben arra kell figyelni, hogy a víz ne forrjon. A krémet tálba töltjük, a habgolyókkal beborítjuk, és megszórjuk fahéjjal.