Tejben főtt habgolyók

Latte alla grotta, Sciumette, Tej barlangban

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Tejben főtt habgolyók
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dl tej
4 db szétválasztott tojás
½ evőkanál friss, hámozott pisztácia
másfél dkg búzaliszt
8 dkg porcukor
ízlés szerint őrölt fahéj

Elkészítés:

1. A tojást szétválasztjuk. A fehérjét két és fél dkg porcukorral kemény habbá verjük. A tejet egy edényben felforraljuk, kanállal nagyon lassan beleszaggatjuk a tojáshabot, aminek azonnal meg kell kocsonyásodnia.

2. Az így létrejövő habgolyókat egészen rövid ideig főzzük, majd szűrőkanállal kiemeljük, szűrőn lecsöpögtetjük.

3. A tejet levesszük a tűzről, hozzáadjuk a maradék cukrot, belekeverjük a lisztet és hagyjuk kihűlni.

4. Szétnyomjuk a pisztáciát, néhány percig főzzük kevés tejben, majd átpasszírozzuk. A tojássárgáját felverjük. fokozatosan a tej-liszt keverékhez adjuk.

5. Végül belekeverjük a pisztácia-pürét. A krémet forró vízfürdőben visszatesszük a tűzre, és kis lángon kissé besűrítjük. Közben arra kell figyelni, hogy a víz ne forrjon. A krémet tálba töltjük, a habgolyókkal beborítjuk, és megszórjuk fahéjjal.

Liguriában karneváli csemege.
Tejben főtt habgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1127 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Tejben főtt habgolyók
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon