Szardellás paradicsommártás

Bagnum di acciughe

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Szardellás paradicsommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
30 dkg érett, kockára vágott paradicsom
80 dkg konyhakész szardella
1 csokor vágott petrezselyemzöld
4 evőkanál olívaolaj
1 fej tisztított, finomra vágott vöröshagyma
2 gerezd tisztított, finomra vágott fokhagyma
igény szerint pirított, vékonyra szeletelt fehérkenyér
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A szardella fejét és a belsőségeit eltávolítjuk, a halat megmossuk, szárazra töröljük.

2. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait eltávolítjuk, húsát kis kockákra vágjuk. A megtisztított, finomra vágott fokhagymát (fél darabot előtte félreteszünk) és hagymát serpenyőben, a felforrósított olívaolajban megpároljuk.

3. Hozzáadjuk a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és 10 percig pirítjuk. A fehérbor felét beleöntjük, kis lángon befőzzük. Beletesszük a szardellát, ráöntjük a maradék bort, megszórjuk a petrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk.

4. A pirított kenyérszeleteket bedörzsöljük a félretett fokhagymával, tányérokra rendezzük, és rámerjük a szardellát a paradicsomos raguval.

Ez az étel egykor a halászok reggelije volt, miközben a halászatból visszatérve arra vártak, hogy a hálók megszáradjanak. A hajókon voltak kis szénkályhák, ahol a férfiak el tudták készíteni az ilyen egyszerű ételeket.
Szardellás paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1528 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szardellás paradicsommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+