Genovai minestrone

Minestrone alla genovese, Zöldségleves genovai módra

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genovai minestrone
Adag: 7 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
17 és fél dkg tisztított, apróra vágott fejes káposzta
26 és ¼ dkg rövid metélt tészta
1 ¾ db tisztított, apróra vágott cukkini
1 ¾ szál tisztított, apróra vágott szárzeller
3 és fél db tisztított, apróra vágott paradicsom
3 és fél szál tisztított, apróra vágott póréhagyma
3 és fél szál tisztított, apróra vágott sárgarépa
3 és fél db tisztított burgonya
8 ¾ dkg zöldbab
35 dl forrásban lévő víz
1 evőkanál pesto szósz
1 ¾ darabka kemény parmezán sajt
¾ csésze olívaolaj
17 és fél dkg friss vörösbab
1 ¾ csokor tisztított petrezselyemzöld
1 ¾ gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
1 ¾ fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
igény szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
néhány levél apróra vágott borágó

Elkészítés:

1. A zöldségeket és a fűszernövényeket megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy nagy fazékban két liter vizet forralunk. Beletesszük a babot, a zöldségeket, a fűszernövényeket, csökkentjük a lángot, és a levet fedő alatt szűk egy órán át lassan forraljuk. Időnként megkeverjük.

2. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a parmezán sajthéjat, megsózzuk. A burgonyát és a babot fakanállal vagy merőkanállal szétnyomjuk, hogy a leves sűrűbb legyen. A zöldséget nem szabad pépesíteni. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a tésztát, amelyet éppen csak puhára (al denle) főzünk.

3. A levest levesszük a tűztől, belekeverjük a pestót. Kimerjük a tányérokra, egy csepp olívaolajjal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Genovai bazsalikommártás

Genovai bazsalikommártás
5 csokor bazsalikom
1 csipet durva szemcséjű
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2.5 dkg reszelt pecorino sajt
2 dkg fenyőmag
1 gerezd tisztított fokhagyma
2.5 dkg reszelt grana padano sajt vagy
2.5 dkg reszelt parmezán sajt

1. Alaposan megmossuk a bazsalikomot, lecsöpögtetjük.

2. A megtisztított fokhagymával, a fenyőmaggal és csipetnyi durva sóval aprítógépben összetörjük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a pecorino meg a parmezán vagy grana sajtot, és az egészet egyenletes péppé összedolgozzuk.

4. Végül lassan csurgatva belekeverjük az olívaolajat, amíg krémes masszát kapunk.

Genovai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2473 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Genovai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+