Genovai minestrone

Minestrone alla genovese, Zöldségleves genovai módra

Elkészítési idő: 120 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Genovai minestrone
Adag: 6 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg tisztított, apróra vágott fejes káposzta
22 és fél dkg rövid metélt tészta
másfél db tisztított, apróra vágott cukkini
másfél szál tisztított, apróra vágott szárzeller
3 db tisztított, apróra vágott paradicsom
3 szál tisztított, apróra vágott póréhagyma
3 szál tisztított, apróra vágott sárgarépa
3 db tisztított burgonya
7 és fél dkg zöldbab
30 dl forrásban lévő víz
1 evőkanál pesto szósz
másfél darabka kemény parmezán sajt
¾ csésze olívaolaj
15 dkg friss vörösbab
másfél csokor tisztított petrezselyemzöld
másfél gerezd tisztított, apróra vágott fokhagyma
másfél fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
igény szerint reszelt parmezán sajt
ízlés szerint
néhány levél apróra vágott borágó

Elkészítés:

1. A zöldségeket és a fűszernövényeket megmossuk, megtisztítjuk, apróra vágjuk. Egy nagy fazékban két liter vizet forralunk. Beletesszük a babot, a zöldségeket, a fűszernövényeket, csökkentjük a lángot, és a levet fedő alatt szűk egy órán át lassan forraljuk. Időnként megkeverjük.

2. Ezután beleöntjük az olajat, hozzáadjuk a parmezán sajthéjat, megsózzuk. A burgonyát és a babot fakanállal vagy merőkanállal szétnyomjuk, hogy a leves sűrűbb legyen. A zöldséget nem szabad pépesíteni. Amikor a zöldség megfőtt, hozzáadjuk a tésztát, amelyet éppen csak puhára (al denle) főzünk.

3. A levest levesszük a tűztől, belekeverjük a pestót. Kimerjük a tányérokra, egy csepp olívaolajjal és reszelt parmezánnal tálaljuk.

Genovai bazsalikommártás

Genovai bazsalikommártás
5 csokor bazsalikom
1 csipet durva szemcséjű
2-3 evőkanál extraszűz olívaolaj
2.5 dkg reszelt pecorino sajt
2 dkg fenyőmag
1 gerezd tisztított fokhagyma
2.5 dkg reszelt grana padano sajt vagy
2.5 dkg reszelt parmezán sajt

1. Alaposan megmossuk a bazsalikomot, lecsöpögtetjük.

2. A megtisztított fokhagymával, a fenyőmaggal és csipetnyi durva sóval aprítógépben összetörjük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a pecorino meg a parmezán vagy grana sajtot, és az egészet egyenletes péppé összedolgozzuk.

4. Végül lassan csurgatva belekeverjük az olívaolajat, amíg krémes masszát kapunk.

Genovai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2474 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Genovai minestrone
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
google+