Genovai bazsalikommártás

Genovai pesto, Pesto alla genovese

Elkészítési idő: 10 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Genovai bazsalikommártás
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
5 csokor bazsalikom
1 csipet durva szemcséjű
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
2 és fél dkg reszelt pecorino sajt
2 dkg fenyőmag
1 gerezd tisztított fokhagyma
2 és fél dkg reszelt grana padano sajt
vagy
2 és fél dkg reszelt parmezán sajt

Elkészítés:

1. Alaposan megmossuk a bazsalikomot, lecsöpögtetjük.

2. A megtisztított fokhagymával, a fenyőmaggal és csipetnyi durva sóval aprítógépben összetörjük.

3. Fokozatosan hozzáadjuk a pecorino meg a parmezán vagy grana sajtot, és az egészet egyenletes péppé összedolgozzuk.

4. Végül lassan csurgatva belekeverjük az olívaolajat, amíg krémes masszát kapunk.

Mielőtt a tésztára öntjük - legjobb a trenette -, a pestót keverjük össze a tészta kevés, még forró főzővizével.
Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1283 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Genovai bazsalikommártás
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
cikkek