Húsvéti zöldséges, tojásos tészta

Torta pasqualina

Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A tésztához:
25 dkg liszt
2 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
A töltelékhez:
6 db tojás
30 dkg juhtúró
2 csokor tisztított, csíkokra vágott rukkola
50 dkg tisztított, csíkokra vágott paraj
40 dkg tisztított, csíkokra vágott mángold
1 evőkanál friss, apróra vágott majoránna
5 dkg reszelt sajt
3 evőkanál zsemlemorzsa
2 szem szegfűszeg
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
ízlés szerint frissen őrölt bors
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A lisztet az olívaolajjal, egy pohár hideg vízzel és csipetnyi sóval összekeverjük, és kb. 10 percig dagasztjuk, hogy sima, nyújtható tésztát kapjunk. Konyharuhába tesszük, néhány órán át pihentetjük.

2. A mángoldot, a parajt és a rukkolát megmossuk, csíkokra vágjuk. Egy fazékban két evőkanál olívaolajat felforrósítunk, beletesszük a megtisztított, apróra vágott hagymát és a szegfűszeget, lefedve kb. öt percig pároljuk. Kivesszük a szegfűszeget. Beletesszük a mángoldot, a parajt és a rucolát a fazékba, jól összekeverjük, hagyjuk, hogy a levelek összeessenek.

3. A zöldségleveleket kiszedjük a fazékból, lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, tálba tesszük, a zsemlemorzsával, a túróval, a sajttal, két tojással összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a majoránnát.

4. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kikenünk olívaolajjal. A tészta kétharmadát két-három cm vékonyra kinyújtjuk; betakarjuk vele a forma alját meg az oldalát. A tésztának kissé a forma széle fölé kell érnie. Megtöltjük a zöldségmasszával. Egy kanállal négy mélyedést nyomunk bele, mindegyikbe, óvatosan egy-egy felütött tojást csúsztatunk. A maradék tésztát kerek lappá nyújtjuk, lefedjük vele a tölteléket.

5. A szélein átnyúló tésztát a fedőrétegre hajtjuk, jól rányomkodjuk. Villával megszurkáljuk a tésztát, vigyázva, hogy a tojásokat ne sértsük meg, majd olajjal beecseteljük, 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 90 percig sütjük. Mielőtt felvágjuk, hagyjuk kissé kihűlni.

Húsvéti zöldséges, tojásos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2327 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Húsvéti zöldséges, tojásos tészta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon