Ligúriai halleves

Burrida

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Ligúriai halleves
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
50 dkg konyhakész tenger gyümölcsei
100 dkg konyhakész vegyes tengeri hal
50 dkg hámozott, kockára vágott paradicsom
100 dkg tisztított, karikára vágott vöröshagyma
½ kávéskanál szárított oregánó
1 csokor vágott petrezselyemzöld
5 evőkanál olívaolaj
2 gerezd tisztított, szeletelt fokhagyma
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A megtisztított hagymát felkarikázzuk, a fokhagymát hajszálvékony szeletekre váltjuk. Egy nagyobb fazékban lassan felforraljuk az olívaolajat, a hagymakarikákat és a fokhagyma felét megpároljuk benne.

2. A paradicsomot forró vízbe mártjuk, a héját lehúzzuk, a magját kivesszük, húsát apró kockákra vágjuk. A felét a hagymára tesszük.

3. A halat és a tenger gyümölcseit (pl.: kis rák, kis tintahal) konyhakészre megtisztítjuk, a fazékban lévő paradicsomra helyezzük, sózzuk, borsozzuk. A maradék hagymával, paradicsommal és fokhagymával befedjük, ismét sózzuk, borsozzuk.

4. Végül megszórjuk a zöldfűszerekkel. Ráöntjük a fehérbort, a maradék olívaolajat. Kis lángon sűrűre befőzzük.

Egyszerű, de tápláló halétel, amely azelőtt szinte mindennap asztalra került a halászfalvakban.
Ligúriai halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2344 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Ligúriai halleves
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
tippek, fortélyok