Töltött szardellák sütve
Acciughe ripiene al forno
Elkészítési idő:
35 perc
Munkaidő: 25 perc
kis gyakorlattal elkészíthető
átlagos ár



Adag: 4 főre
igény szerint liszt
ízlés szerint só
ízlés szerint majoránna
igény szerint tej
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint olívaolaj
Elkészítés:
1. A szardella fejét és farkát levágjuk, a halat megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szardellát összevagdalunk. A zsemlét tejbe beáztatjuk.
2. A töltelékhez összekeverjük a tojást, a sajtot, a kinyomkodott zsemlét, a majoránnát, a zúzott fokhagymát és az összevágott szardellát, sóval, borssal ízesítjük. Ezzel megtöltjük a szardellákat.
3. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, liszttel megszórunk, a töltött szardellákat nyílásukkal felfelé belefektetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a töltelék aranybarna lesz.
Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.