Töltött szardellák sütve

Acciughe ripiene al forno

Elkészítési idő: 35 perc Munkaidő: 25 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Töltött szardellák sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
60 dkg konyhakész szardella
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 db tojás
1 db szikkadt zsemle
4 dkg reszelt parmezán sajt
igény szerint liszt
ízlés szerint
ízlés szerint majoránna
igény szerint tej
ízlés szerint őrölt bors
igény szerint olívaolaj

Elkészítés:

1. A szardella fejét és farkát levágjuk, a halat megmossuk, lecsepegtetjük, néhány szardellát összevagdalunk. A zsemlét tejbe beáztatjuk.

2. A töltelékhez összekeverjük a tojást, a sajtot, a kinyomkodott zsemlét, a majoránnát, a zúzott fokhagymát és az összevágott szardellát, sóval, borssal ízesítjük. Ezzel megtöltjük a szardellákat.

3. Egy tűzálló tálat olajjal kikenünk, liszttel megszórunk, a töltött szardellákat nyílásukkal felfelé belefektetjük. 200 °C-ra előmelegített sütőben 12-15 percig sütjük, amíg a töltelék aranybarna lesz.

Testes és száraz, lágyabb savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Töltött szardellák sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1295 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Töltött szardellák sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
van itthon