Sajtos polenta

Polenta cúnsa

Elkészítési idő: 70 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sajtos polenta
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt toma sajt
15 dkg reszelt fontina sajt
30 dkg kukoricadara
25 dl forrásban lévő víz
5 dkg kockára vágott toma sajt
5 dkg kockára vágott fontina sajt
15 dkg olvasztott vaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Rézüstben vagy egy nagy edényben a vizet felteszünk forrni. Amikor felforrt, a vizet megsózzuk, és állandó keverés mellett belecsurgatjuk a kukoricadarát.

2. Hozzáadjuk a kétféle reszelt sajtot. Kb. 50 percig főzzük, közben fakanállal folyamatosan keverjük.

3. A vajat kiolvasztjuk. A fontina és a toma sajtot felkockázzuk. A polentát nagyobb porcelántálba tesszük, ráöntjük a vajat, megszórjuk a sajtkockákkal és frissen őrölt fekete borssal. Forrón tálaljuk.

Könnyű, száraz, fiatalon fogyasztandó, zamatos, kevés csersavval rendelkező vörösbor illik hozzá.
Sajtos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2950 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sajtos polenta
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter