Aosta-völgyi sajtfondü

Fonduta valdostana

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető drága
Aosta-völgyi sajtfondü
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
40 dkg vékonyra szeletelt fontina sajt
néhány csiperkegomba
vagy
3 dkg olvasztott vaj
2 és fél dl tej
ízlés szerint őrölt fehérbors
ízlés szerint
A tálaláshoz:
igény szerint pirított, vékonyra szeletelt kenyér

Elkészítés:

1. A nem túl érett fontinát vékonyan felszeleteljük, és legalább négy órára a friss, nyers tejbe helyezzük. Felhasználáskor a vajat fondüedénybe tesszük, vízfürdőben kiolvasztjuk. A sajtszeleteket és három evőkanál tejet - amelyben a sajt ázott - hozzáadunk a vajhoz.

2. Levesszük a lángot, hogy a víz mindig kevéssel a forráspont alatt maradjon. Állandó keverés mellett a sajtot kiolvasztjuk, amíg nyúlóssá válik.

3. A tojássárgáját a maradék tejjel felverjük, gyorsan belekeverjük, hogy egyenletes, sűrű krémet kapjunk. Sóval és borssal ízesítjük.

4. A fondutát kis tálakba szétosztjuk, hajszálvékony fehér szarvasgomba- vagy csiperkeszeleteket szórunk rá, és a pirított kenyérrel tálaljuk.

Fűszeres, erőteljes ízű, igen testes, száraz, karakteres vörösbor illik hozzá.
Aosta-völgyi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1588 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Aosta-völgyi sajtfondü
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
lexikon