Hajdinatésztás egytál

Pizzoccheri

Elkészítési idő: 80 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Hajdinatésztás egytál
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg reszelt parmezán sajt
10 dkg olvasztott vaj
¼ fej tisztított kelkáposzta
20 dkg hámozott, szeletelt burgonya
20 dkg hajdinaliszt
10 dkg szeletelt fontina sajt
2 evőkanál víz
3 db finomra vágott zsályalevél
1 gerezd tisztított, finomra vágott fokhagyma
1 db tojás
2 evőkanál tej
10 dkg búzaliszt
10 dkg zsíros, szeletelt sajt
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet két-három evőkanál vízzel és a tejjel összekeverjük, sózzuk, és a tojással tésztává dolgozzuk. Kinyújtjuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Letakarjuk.

2. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük. Megtisztítjuk a kelkáposztát, és a burgonyával együtt bő, sós vízben feltesszük főni. 15 perc múlva hozzáadjuk a tésztát, és éppen csak puhára (al dente) főzzük.

3. A vajat megolvasztjuk egy kis serpenyőben. Beletesszük a megtisztított, finomra vágott fokhagymát és zsályát. A burgonyát, a kelkáposztát és a tésztát a felszeletelt zsíros sajttal, a reszelt parmezán sajt felével és a zsályás fokhagymával egy nagy hőálló tálban lerakjuk. A maradék parmezánnal megszórjuk, felforrósítva tálaljuk.

Hajdinatésztás egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1333 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Hajdinatésztás egytál
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
twitter