Hajdinatésztás egytál
Pizzoccheri



Elkészítés:
1. A kétféle lisztet két-három evőkanál vízzel és a tejjel összekeverjük, sózzuk, és a tojással tésztává dolgozzuk. Kinyújtjuk, és ujjnyi széles csíkokra vágjuk. Letakarjuk.
2. A burgonyát meghámozzuk, felszeleteljük. Megtisztítjuk a kelkáposztát, és a burgonyával együtt bő, sós vízben feltesszük főni. 15 perc múlva hozzáadjuk a tésztát, és éppen csak puhára (al dente) főzzük.
3. A vajat megolvasztjuk egy kis serpenyőben. Beletesszük a megtisztított, finomra vágott fokhagymát és zsályát. A burgonyát, a kelkáposztát és a tésztát a felszeletelt zsíros sajttal, a reszelt parmezán sajt felével és a zsályás fokhagymával egy nagy hőálló tálban lerakjuk. A maradék parmezánnal megszórjuk, felforrósítva tálaljuk.