Mandulás sütemény

Sbrisolona

Elkészítési idő: 30 perc Munkaidő: 20 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Mandulás sütemény
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
20 dkg hámozott, apróra vágott mandula
10 dkg vaj
10 dkg zsír
10 dkg kukoricaliszt
30 dkg búzaliszt
1 db citrom reszelt héja
néhány csepp vaníliaaroma

Elkészítés:

1. A kétféle lisztet egy tálba szitáljuk. A vajat és a zsírt beletesszük, addig gyúrjuk, amíg finoman morzsálódó tésztát kapunk.

2. A mandulát apróra vágjuk, a cukorral együtt a tésztához keverjük. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a citromhéjat, a vaníliaaromát, és az egészet kemény, sima tésztává dolgozzuk.

3. A tésztát kizsírozott sütőformába tesszük, belesimítjuk, és 160 °C-ra előmelegített sütőben megsütjük. 10 percig a formában hűlni hagyjuk, majd tortarácsra borítjuk. Néhány napig jól eláll.

Ennek az elsősorban Mantovában igen kedvelt mandulás süteménynek az olasz neve arra utal, hogy szétdarabolásnál könnyen morzsálódik (sbriciolare azt jelenti: szétmorzsolni.
Mandulás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 2224 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Mandulás sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj