Trentinói karácsonyi sütemény

Zelten

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Trentinói karácsonyi sütemény
Adag: 1 egész (4 főre)
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
A díszítéshez:
ízlés szerint kandírozott gyümölcs
ízlés szerint dió
ízlés szerint mandula
A sütőformához:
igény szerint liszt
igény szerint vaj
A tésztához:
10 dkg apróra vágott mogyoró
5 dkg mazsola
5 dkg hámozott, apróra vágott mandula
20 dkg apróra vágott szárított füge
5 dkg fenyőmag
10 dkg apróra vágott kandírozott gyümölcs
8 dkg olvasztott vaj
1 dkg sütőpor
0 dl tej
20 dkg búzaliszt
2 db tojás
½ pohár grappa
A tetejére:

Elkészítés:

1. A mazsolát langyos vízbe áztatjuk, a fügét, a mogyorót, a mandulát és a kandírozott gyümölcsöt apróra vágjuk, a leszűrt mazsolával tálba tesszük, a grappával megöntözzük, kissé elkeverjük.

2. A vajat vízgőz felett megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, és addig keverjük, amíg jól formázható krémet kapunk. Ezután egymás után beleütjük a tojásokat, végül beledolgozzuk a lisztet a sütőporral. A tésztát a tejjel felengedjük. Hozzáadjuk a grappás gyümölcsöket, és jól összedolgozzuk.

3. Egy sütőformát kikenünk vajjal, megszórunk liszttel. Beletesszük a tésztát a tetejét a tojássárgájával megkenjük. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 45 percig sütjük. A kész sütemény tetejét mandulával, dióval és kandírozott gyümölccsel díszítjük. Vékony szeletekre vágjuk, és hidegen tálaljuk.

Trentinói karácsonyi sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1148 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Trentinói karácsonyi sütemény
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek