Sült almaszeletek

Fritelle di mele

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sült almaszeletek
Adag: 6-8 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
8 db hámozott, karikára vágott alma
3 db felvert tojás
1 teáskanál szárított élesztő
5 dkg porcukor
5 dkg búzaliszt
1 és ¼ dl tej
3 dkg olvasztott vaj
kevés meleg víz
A sütéshez:
igény szerint olaj

Elkészítés:

1. Kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. A vajat megolvasztjuk, a tejjel, a liszttel, a felvert tojással, az élesztővel és a porcukor felével tálba tesszük.

2. Az egészet jól összekeverjük, hogy egynemű, sima tésztát kapjunk.

2. Az almát meghámozzuk, kiszúróval eltávolítjuk a magházat. Ezután vékony karikára vágjuk, és megszórjuk a maradék porcukorral.

4. Az almakarikákat egymás után a tésztába mártjuk. A forró olajban aranybarnára sütjük. Konyhai papírtörlőn lecsepegtetjük, és tálaljuk.

Igen testes édes, nemesrothadásos, magas savtartalmú, fahordós érlelésű fehérbor illik hozzá.
Sült almaszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3499 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Sült almaszeletek
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
most van szezonja