Zsemlegombóc

Canederli di pan grattato, Dél-tiroli zsemlegombóc

Elkészítési idő: 60 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Zsemlegombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
15 dkg szikkadt, kockára vágott fehérkenyér
2 db tojás
15 dkg vaj
1 evőkanál vágott petrezselyemzöld
½ fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
5 dkg zsemlemorzsa
igény szerint tej
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors
ízlés szerint reszelt szerecsendió
A tálaláshoz:
igény szerint reszelt sajt

Elkészítés:

1. A kenyeret felkockázzuk, tejbe beáztatjuk. A tojást nyolc dkg vajjal felverjük. Belekeverjük a megtisztított, apróra vágott hagymát és a petrezselymet.

2. A kenyeret kinyomkodjuk, szitán áttörjük, majd hozzáadjuk a tojáskeveréket és a zsemlemorzsát. Sóval, borssal és a szerecsendióval ízesítjük, néhány percig pihentetjük.

3. A masszából gombócokat formázunk, és bő forró vízben 15-20 perc alatt kifőzzük. A maradék, megolvasztott vajjal és a reszelt sajttal tálaljuk.

Zsemlegombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 3037 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Zsemlegombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
szólj hozzá, értékelj