Szalonnás gombóc

Canederli

Elkészítési idő: 90 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Szalonnás gombóc
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
10 dkg apróra vágott füstölt szalonna
3 db tojás
25 dkg szikkadt, kockára vágott fehérkenyér
vagy
25 dkg szikkadt, kockára vágott zsemle
15 dl víz
6 evőkanál búzaliszt
5 dkg kockára vágott szalámi
1 csokor apróra vágott petrezselyem
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
2 és fél dl tej
ízlés szerint
ízlés szerint frissen reszelt szerecsendió
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A fehér kenyeret, illetve a zsemlét kis kockákra vágjuk, tálba tesszük. A tojást felütjük, elkeverjük a tejjel, a kenyérhez adjuk, 20 percig állni hagyjuk. Közben többször megkeverjük.

2. A szalonnát, a megtisztított hagymát és petrezselymet nagyon apróra összevágjuk. Serpenyőben a szalonnát kiolvasztjuk, a hagymát és a petrezselyem felét hozzáadjuk, két percig együtt pirítjuk.

3. Kis kockákra vágjuk a szalámit, a maradék petrezselyemmel együtt a szalonnához adjuk, majd az egészet összekeverjük a beáztatott kenyérrel. Beledolgozzuk a lisztet, sóval, borssal és a frissen reszelt szerecsendióval fűszerezzük.

4. Kb. másfél liter enyhén sós vizet felforralunk. Megnedvesített kézzel a masszából 10 egyforma nagyságú gombócot formálunk, és puhára főzzük.

Szalonnás gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 5930 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Szalonnás gombóc
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
könyvek