Babos metélt tészta venetói módra

Pasta e fagioli alla Veneta

Elkészítési idő: több mint 2 óra Munkaidő: 50 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Babos metélt tészta venetói módra
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
12 dkg tagliatelle
25 dkg nagy szemű szárazbab
vagy
25 dkg borlotti bab
1 szál tisztított, apróra vágott szárzeller
1 szál tisztított, apróra vágott sárgarépa
1 fej tisztított, apróra vágott vöröshagyma
3 dkg kockára vágott füstölt szalonna
ízlés szerint frissen őrölt bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A babot egy éjszakára langyos vízben áztatjuk. Másnap a szalonnát kockára vágjuk, és fazékba tesszük.

2. A megtisztított hagymát, sárgarépát és zellert felaprítjuk, a szalonnával együtt kis lángon megpároljuk. Levesszük a fazekat a tűzről, és a zöldséget kicsit hűlni hagyjuk.

3. A szalonnabőrkét rövid időre forró vízbe mártjuk, hogy a zsír egy része kioldódjon belőle. A leszűrt babot és a szalonnabőrkét a fazékba tesszük, vízzel felöntjük, és lassan felforraljuk. A kezdetben képződő habot kanállal lemerjük. Ha a bab megfőtt, kb. harmadát kivesszük, áttörjük, és visszatesszük a fazékba.

4. A tésztát beletesszük a bablevesbe, és nem túl puhára (al dente) főzzük. Ha a leves túlzottan besűrűsödik, kevés forrásban lévő vizet öntünk hozzá. Sóval és borssal ízesítjük. Amikor vékony zsírréteg képződik a leves tetején, a fazekat levesszük a tűzről, a szalonnabőrkét kivesszük, és vékonyan felszeleteljük. A levest a bőrkével mélytányérokba vagy tálba merjük, frissen őrölt borssal jól megfűszerezzük.

Venetóban ennek az ételnek az elkészítéséhez hagyományosan sertészsírt használnak. Liguriában és Toscanában tálalás előtt egy csepp olívaolajat is adnak hozzá, ez Venetóban nem szokás.
Babos metélt tészta venetói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1697 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Babos metélt tészta venetói módra
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
vegetáriánus ételek