Vörös radicchio sütve

Radicchio rosso di treviso al forno

Elkészítési idő: 15 perc Munkaidő: 10 perc könnyen elkészíthető átlagos ár
Vörös radicchio sütve
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
igény szerint mogyoróolaj
vagy
igény szerint extraszűz olívaolaj
ízlés szerint
ízlés szerint őrölt bors

Elkészítés:

1. A radicchiót jól megmossuk, és a nagyságtól függően félbe vagy négyfelé vágjuk.

2. Konyhai papírtörlővel szárazra töröljük, és vasserpenyőbe tesszük.

3. Megöntözzük az olíva- vagy mogyoróolajjal, megszórjuk sóval, borssal, és erős lángon kb. 5 percig pirítjuk. Közben többször megfordítjuk.

2. Amikor a salátalevelek megsültek, de még kissé ropogósak, azonnal, forrón tálaljuk.

Az eredeti velencei konyha gyakran használ olívaolaj helyett mogyoróolajat, mert nem annyira jellegzetes az íze.
Vörös radicchio sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1858 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
Vörös radicchio sütve
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Olasz kulinária
Olasz kulinária
(Vince Kiadó, 2011)

Az embernek már akkor is összefut a nyál a szájában, amikor csak gondolatban felfedezőutat tesz az itáliai konyhaművészet világában. Hát még ha beül a legközelebbi olasz kisvendéglőbe, esetleg saját maga főz valami igazi... bővebben...
bevásárlólista