Sárgadinnyés rizottó

| Dinnyés rizottó receptek
Elkészítési idő: 45 perc Munkaidő: 35 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Sárgadinnyés rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
1 kisebb sárgadinnye
30 dkg rizottórizs
vagy
30 dkg rizs
2 evőkanál vaj
7 evőkanál tejszín
4 evőkanál brandy
6 dkg frissen reszelt parmezán sajt
1 kisebb fej finomra vágott hagyma
1 csomó finomra vágott kapor
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. A dinnyét félbevágjuk, hámozzuk, kimagozzuk. A húsát felkockázzuk.

2. A vajon megpároljuk a hagymát, s úgy 4 evőkanál zöldséglevest adunk hozzá. Teljesen pépessé főzzük.

3. Beleszórjuk a rizst, 2 percig pirítjuk. Ráöntjük a brandyt. Elpárologtatjuk. Hozzáöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst.

4. A sárgadinnye felével dúsítjuk. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá, egészen addig, amíg a zöldségleves el nem fogy.

5. A rizst 15-20 perc alatt puhára főzzük. Hozzáadjuk a maradék dinnyét. Sózzuk, borsozzuk. A tejszínnel, a parmezánnal és a kaporral ízesítjük. Letakarjuk, 5 percre félrerakjuk. Melegen tálaljuk.

A sárgadinnye csodálatos aromát kölcsönöz a rizsnek.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Sárgadinnyés rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1219 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Sárgadinnyés rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
könyvek