Grépfrútos rizottó

| , Grapefruitos rizottó receptek
Elkészítési idő: 50 perc Munkaidő: 40 perc kis gyakorlattal elkészíthető átlagos ár
Grépfrútos rizottó
Adag: 4 főre
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
2 db grapefruit leve
40 dkg rizottórizs
vagy
40 dkg rizs
12 és fél dl forró zöldségleves
4 evőkanál frissen reszelt parmezán sajt
2 kisebb fej vékonyra szeletelt hagyma
2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld
2 evőkanál vaj
3 evőkanál extraszűz olívaolaj
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint

Elkészítés:

1. Az olajon megpároljuk a hagymát. Beleszórjuk a rizst, állandóan kevergetve pirítjuk. Hozzáöntjük a grépfrút levét. Elpárologtatjuk.

2. Hozzáöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst. Hozzáadjuk a vajat. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá, egészen addig, amíg a zöldségleves el nem fogy.

3. A rizst 15-18 perc alatt puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, parmezánnal gazdagítjuk. Petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

E rizottókülönlegesség a grépfrútnak köszönheti magas vitamin- és káliumtartalmát.

Zöldségleves

Zöldségleves
1 szál sárgarépa
1 kisebb paradicsom
1 szál póréhagyma
0.5 teáskanál
20 dl forró víz
1 fej hagyma
5 szem fekete bors
1 szem szegfűszeg
2 evőkanál extraszűz olívaolaj

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.

2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.

3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.

4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.

Grépfrútos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
Ezt a receptet  alkalommal készítették el
Ezt a receptet 1381 alkalommal tekintették meg
Hozzászólás beküldése: Bejelentkezés vagy regisztráció
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
Grépfrútos rizottó
Értékeld elsőként!
1 2 3 4 5
Recepttáramba teszem
A funkció használatához jelentkezz be!
Bevásárlólistát készítek Kinyomtatom Elküldöm levélben
Neved:
E-mail címed:
Címzett e-mail címe:
Töltsd ki a mezőket!
A recept forrása
Vegetáriánus ételek Vegetáriánus ételek
(Kossuth Kiadó, 2008)

A közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült... bővebben...
vegetáriánus ételek