Gorgonzolás, körtés rizottó



Elkészítés:
1. Körülbelül 6 evőkanálnyi vajon 5 percig pároljuk a hagymát.
2. Hozzáadjuk a körtét és a rizst. Beleöntjük a brandyt. Elpárologtatjuk a levét.
3. Beleöntünk 1.25 dl zöldséglevest, és gyakori kevergetés mellett tovább főzzük a rizst. Amikor a leve elfőtt, újabb 1.25 dl zöldséglevest öntünk rá.
4. Hozzáadjuk a sajtot és a maradék zöldséglevet, majd 5 perc alatt puhára főzzük a rizst. Belekeverjük a maradék vajat. Dióval díszítve tálaljuk.
Zöldségleves

1. Az olajat felhevítjük egy edényben.
2. Hozzáadjuk a hagymát, a sárgarépát, a póréhagymát, a zellert, a paradicsomot és a petrezselymet. Letakarjuk. Alacsony hőfokon 5 percig pároljuk.
3. Beletesszük a borsot, a szegfűszeget és a babérlevelet. Sózzuk, majd forró vízzel felöntjük.
4. Letakarjuk, 60 percen át főzzük. Leszűrjük finom szűrőn, s kivesszük a főtt zöldségeket.